28.6.12

Den spanske morgenmad

Morgenmad på en hverdag er ikke mit favoritmåltid. Jeg er lige vågnet, har ikke bevæget mig endnu, tænkt en eneste sammenhængende tanke og skal så spise. Kæmper skiftevis med havregrød, musli, yougurt og cornflakes, men det er ikke rigtig godt. Har dog her til morgen opdaget, at det er et stykke kold omelet på ristet rugbrød tilgengæld!Aftensmad bestod i går af en omelet med chorizopølse og peberfrugt, samt en grøn salat og ristet rugbrød. Lækkert og nemt, da det hele befandt sig i køleskabet uden indkøb. Imorges kom jeg i tanke om hvor velsmagende omeletten havde været, og det faktum, at der var et stykke tilbage. Tanke blev hurtigt omsat til handling.

Rugbrødet var varmt, omeletten kold, chorizoen stærk og peberfrugten gav knas. Det smagte fulddstændig som morgenmad i Spanien. Uhm.

Om omeletten spises til aftensmad eller morgenmad er smagen altså lige god. Og den er meget let at lave. Den kræver blot, at du køber nogle gode, bløde chorizopølser, som får en god stegeskorpe når de steges på panden.

Ingredienser: (2 personer) 
6 æg
Revet ost - mozerella eller cheddar
3 chorizopølser
Et løg
En peberfrugt
Salt og peber

Sådan gør du:
Slå de 6 æg ud og pisk dem godt. Tilføj den revede ost, cirka en håndfuld og masser af salt og peber. Pisk igen. Varm en pande og smide de grofthakkede chorizopøler på panden. De steges uden fedt, da de selv frigiver rigeligt med olie. Når de er næsten færdigstegte, tilføjes det fint hakkede løg og den fint hakkede peberfrugt.

Når pølse, løg og peberfrugt er klar, tilføjes en klat smør som smelter. Herefter hældes æggemassen på panden. Skru ned for blusset, så omeletten steges ved medium varme. Sæt gerne et låg over panden. Vend omeletten når den er blevet fast i formen, og lad den simre færdig.

Skal spises straks. Gerne med ristet rugbrød, en grøn salat, en speltsalat eller hvad køkkenet nu ligger inde med. Og ja, den er gudeskøn dagen efter i kold udgave.

Velbekomme!

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start