15.6.12

Panna cotta med lakrids

Jeg har et eller andet med panna cotta. Den blide, bløde, hvide fløde, som smelter på tungen er det perfekte søde punktum ovenpå en god middag.

Da jeg engang imellem også har et eller andet med lakrids, kom jeg en dag til at kombinere de to. Og med stor succes! Det er ligesom at det søde får et velblaceret spark over skinnebenet, så det ikke bliver alt for blidt.


Ingredienser: (4 personer)
1/2 liter piskefløde
1 dl. sukker
1 vaniljestang
3 blade husblads
4 knips lakridspuler fra Johan Bülow

Sådan gør du:
Flæk vaniljestangen og skræl kornene ud.Tag en kasserolle frem, hæld fløden, vaniljekorn og sukkeret i og tænd for blusset. Lad fløden nå kogepunktet under omrøring, men lad det ikke gå for hurtigt, for så brænder det på. Læg iøvrigt selve vaniljestangen i fløden også - det giver endnu mere vaniljesmag.

Læg de 3 blade husblads i blød i koldt vand. Efter et par minutter er de bløde, og efter et hurtigt klem for at fjerne vandet, lægges de i kasserollen til fløden. Rør husbladsen ud med et piskeris. Der må ikke være klumper. Når husbladsen er rørt ud, sluk for blusset og pil vaniljestangen op.

Udvælg fire skåle til servering og drys hver skål med lakridspulveret. Fordel panna cottaen i de fire skåle og drys igen lakridspulver på toppen. Sæt skålene i køleskabet og lad dem stå natten over.
Inden servering kan du dyppe skålene med panna cottaen i meget varmt vand og derefter vende dem ud på en tallerken. Du kan også vælge at servere dem i skålen som de er. De smager dejligt af lakrids uanset hvad!

PS: Johan Bülows lakridspulver kan købes i Meyers Deli.

Velbekomme!

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start