18.6.12

Lidt med perlebyg

Har for nylig fået øjnene op for perlebyggens fortræffeligheder i forsøget på at holde ris og kartofler ude af køkkenet i korte perioder. Jeg er på ingen måde nogen ørn til at opfinde mine egne retter, men på en eller anden måde lykkedes det mig, at blande denne salat sammen. Og resultatet blev faktisk så godt, at jeg officielt har optaget den som en del af madrepetoriariet.Ingredienser:
250 gr. perlebyg
En halv fennikel
En bakke cherrietomater
Et bundt forårsløg
En agurk
En håndfuld hakket persille
Feta
Hvidløg
Olivenolie
Citron
Salt og peber

Sådan gør du:
Tilbered perlebyggen ved at at skylle den og koge den som anvist bag på pakken. Skyl grøntsagerne og hak tomater og agurk fint. Det samme gælder forårsløgene og persillen. Skær fennikel i tynde skiver og vende det i en skål med olivenolie og salt og peber.

Sæt en pande på blusset og når den er varm, skal fennikel steges herpå. Der behøver ikke at komme olie på panden, da der er rigeligt på fennikelen. Lad den stege et par minutter til den har fået en smule farve, men stadig har bid og knaser. Sæt panden tilside.

Tag den let kølede og nu kogte perlebyg op i en skål og bland alle de hakkede grøntsager i sammen med den stegte fennikel. Pres et fed hvidløg i 1. dl. olivenolie og tilføj salt og peber og en halv presset citron. Måske en hel - alt efter smag. Bland dressingen i perlebyggen og pynt tilsidst med fetastykker og lidt ekstra hakket persille. Fetaen er vigtigt, idet den bringer lidt fedme til salaten. Den bløde feta fra grønthandleren er især god.

Perlebygsalaten kan spises som den er, idet fennikelens stærke smag og gode bid fylder godt på smagsmæssigt og i maven. Et stykke pandestegt laks eller et stykke mørbrad vil dog ikke trække ned på det samlede indtryk.

Velbekomme!

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start