26.6.12

Pasta pesto med bacon

ADVARSEL! Denne ret er fedt med fedt på. Spiser du den til aftensmad, er der ikke plads på kaloriekontoen til dessert eller wienerbrød næste morgen. Men når det er sagt, så er hver en mundfuld en fryd af basilikum, parmasan, god olivenolie, sprød bacon, løg og blød pasta i skøn kombination.Den hjemmelavede pesto gør hele udslaget. Denne version indeholder mandler istedet for pinjekerner, som dels er billigere i pris, og som jeg synes giver mere plads til smagen af basilikum.

I og med at pestoen er hovedingrediensen i denne ret, så må der ikke spares på den. Der skal være nok af den, til at pastaen bliver dækket og derved fungerer som en sauce.

Mængden af pesto til denne ret, er dog stadig stor nok til, at du kan få et lille glas med pesto til køleskabet. Tilføj et ekstra skvær olienolie til pestoen inden du skruer låget på, så kan det sagtens holde sig et par uger. 

Ingredienser til pesto:
En stor potte basilikum
100 gr. smuttede mandler
200 gr. friskrevet parmasan
1,5 dl. olivenolie
1 stort fed hvidløg
Citron
Salt

Ingredienser til pasta:
1 løg
Peber
En pakke bacon
En pakke pasta

Sådan gør du:
Pluk hele basilikummen for blade, og smid det i en stavblender sammen med de smuttede mandler, den friskrevede parmasan og det store fed hvidløg. Blend det sammen til en fin masse. Tilføj herefter olivenolie, citron og salt. De sidstenævnte bruger du til at smage til. Sæt pestoen tilside.

Fyld en stor gryde med vand og start blusset. Når vandet koger tilføjes salt og pasta. Steg baconstykkerne på en pande ved middelvarme, og hæld fedtet fra, når baconstykkerne er næsten gennemstegte. Tilføj et fint hakket løg til panden, og lad det stege færdigt sammen med baconen. Smag til med lidt peber.

Når pastaen er kogt, hældes vandet fra. Kom pastaen tilbage i gryden og tilføj bacon og løgblandingen samt størstedelen af pestoen. Sæt låg op ryst gryden godt og grundigt, så pastaen kan blande sig med pesto og bacon.

Pasta pestoen skal serveres straks og spises med det samme. Er der plads og lyst til ekstra syndighed, kan der tilføjes lidt friskrevet parmasan på toppen.

Velbekomme!

Etiketter: , , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start