12.1.13

Breakfast for champions - kunsten at spise rester

Holdt en større familiemiddag igår, hvor menuen stod på ovnbagt laks med dampet spinat, små kartofler og gudeskøn hollandaise sauce. Dette indslag handler dog ikke om, hvordan gårsdagens menu blev til, men hvordan resterne kan genbruges til en "over the top" lækker morgenmad.Suppleret af et spejlæg og en kop te blev gårsdagens hovedret nemlig tryllet om til en temmelig luksuriøs morgenmadstallerken. Selvom nogle måske er bange for at genopvarme en sauce fra dagen før, eller mener at rester kun hører til skraldespanden, så vil jeg argmuentere for det modsatte.

Hvis du blot husker, at sætte den overskydende mad i køleskabet med det samme, og ellers bruger din næse til at dufte dig frem med, så kan det meste mad genbruges i måltider flere dage efter, at det oprindeligt blev lavet. Sørg for at pakke resterne ordentlig ind, opbevar dem på køl, og smag dem til som med alle andre andre råvarer, når du tilføjer dem i det næste måltid. En omelet bliver niveauer bedre med smørristede kogte kartofler fra dagen før, og rester fra en stegt kylling udgør basen til den bedste clubsandwich.

Så hvis jeg må foreslå en mulighed til aftenens menu: laks, spinat og masser af kartofler. Så kan du nemlig spise en "breakfast for champignons" søndag morgen!

God weekend og velbekomme!

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start