4.11.12

Affogato - den nemme dessert

Der er noget luksuriøst over at invitere til en tre-rettters middag. En tre-retters signalerer at nu skal der være tid til både mad og god snak. Men engang imellem kan både kreativiteten og tiden svigte en: hvad skal man finde på og hvad kan man nå?

Her er den italienske dessert affogato en ven i nøden: den smager skønt og er et fint punktum på en italiensk middag. (Hvis man ikke lige havde tid til at lave tiramisu, som i min dessertbog er det ultimative punktum).

Indrømmet: den lille dessert kræver en god espressomaskine, men med udbredelsen af Nespressomaskiner, tror jeg, at de fleste kan klare skærerne. Instant coffee kan til nød også bruges. Der er dog ingen vej udenom, at vaniljeisen skal være i den dyre ende. Hansen is eller Heiberg's is er begge glimrende muligheder.

Ingredienser:
1 espressoshot
1 kugle vaniljeis

Sådan gør du:
Skab den perfekte og helt runde kugle is og placerer den i en lille skål. Lav et espressoshot og hæld det over isen. Server straks! (Du kan også vælge, at servere iskuglen og espressoen hver for sig, og lade gæsten hælde kaffen over).

Velbekomme!

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start