12.10.12

Oksekød med kikærter

Jeg sætter stor pris på indisk og pakistansk mad og kan ofte drømme mig hen i tanken om raita, mørt kød, stærke krydderier og masser af frisk koriander. Det slog mig bare, at det ofte kun bliver ved tanken. Det blev der lavet om på i går. Greb min yndlingskogebog indenfor semistærk mad: "Mit pakistanske køkken" af Rushy Rashid og lavede oksekød med kikærter.Retten kræver en del tørre og friske krydderier, men har du først indkøbt dem, så er du godt sat op til at lave skønne indiske og pakistanske retter resten af efteråret og vinteren med. Køb dem hos de lokale grønthandler. Her er krydderipakkerne store, gode til prisen og findes i bredt udvalg. (Det gør de ikke i supermarkedskæderne)

NB: Jeg har tilladt at skrue lidt op for smagen i forhold til den originale opskrift og bruge 2 tsk. garam masala istedet for 1. tsk. og 1 tsk. gurkemeje i forhold til 1/4 tsk. Dertil også mere hvidløg og frisk ingefær, da jeg synes at retten sagtens kan bære det.

Ingredienser: (4 personer)
700-1000 gr. oksebov
3 løg
3 fed hvidløg
1 stor knold revet ingefær
4 store tomater
1 dl creme fraiche eller yoghurt
1 tsk. salt
1 tsk. chilipulver
2 tsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. paprika
3 kanelstænger
5 dl. vand
2 dåser kikærter

Tilbehør:
Ris
Naanbrød
Frisk koriander
Frisk rød chili
Forårsløg 

Sådan gør du:
Find køkkenets største gryde frem og svits hakket løg og hvidløg til det glinser. Tilføj de hakkede tomater, revet ingefær, yougurt og alle krydderierne under omrøring. Tilføjelsen af krydderierne gør blandingen til en mørkebrun velduftende pasta - det er helt korrekt.

Skær okseboven i tynde og munderetter stykker, og tilføj det til gryden. Lad kødet stege i cirka 30 minutter, så det bliver mørt. Her er det vigtigt at skiverne virkelig er tynde. Jo større de er, jo længere stegetid. Oksebov er en udskæring, hvor det tager tid før kødet er mørt.

Tilsæt 5 dl. vand og lad retten simre videre. Når vandet er kogt ind i retten tilføjes de to dåser kikærter. Hvis du ikke bruger kikærter fra dåse, men selv har sat en portion over natten over, så skal du tilføje vandet og kikærterne samtidig, idet de skal suge vandet til sig. Det gælder dog ikke de prækogte kikærter fra dåsen, som har suget al det vand de kan.

Kog en portion ris, lun naanbrødet og hak den friske chili og forårsløgene fint. Drys blandingen over inden servering og spis med stor fornøjelse.

Velbekomme!

PS: Det viser sig, at kogebogen "Mit pakistanske køkken" er udsolgt fra forlaget ifølge Saxo.com. Så find den istedet på dit lokale bibliotek...
  

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start