11.8.12

En fin pigemiddag på Spiseri

Efter at have læst flere flotte anmeldelser af restauranten Spiseri, var det på tide selv at få syn for sagen. Satte to veninder i stævne og indtog igår aftes vores pladser ved et af restaurantens små borde.Indretningen og klientellet var som taget ud af Alt for Damerne. Dette mener jeg kke på nogen nedladende måde, men blot som en konstatering. Stilen var en brunlig udgave af "shappy chik" og stort set alle bordene var besat af grupper af damer. Ligesom os. Servicet var blomstret eller blåt og blandt på kryds og tværs - ikke helt uden charme.Menukortet så ganske indbydende ud, og det var da også svært ikke at tage imod tilbuddet om fire retter for 300 kroner. Men jeg måtte sande, at jeg ikke var døden nær af sult, og derfor ikke kunne forsvare at sætte fire anretninger til livs og jeg holdt mig derfor til to.Mine medspisende veninder lagde ud med hver deres antipasti, som bestod af henholdsvis ansjoser og bruchetta med spinat og bønner. Indbydende og lækkert så det ud, og at dømme efter deres tilfredse miner, var alt som det skulle være.
Jeg slog til på en primo, hvor jeg fik en portion gnocchi med kaninragu. Må ærligt indrømme, at jeg af uvisse årsager var en smule skuffet, da tallerkenen blev sat foran mig. Den synede ikke af meget, og selvom jeg ikke kunne spise fire retter, så havde jeg såsandelig mod på de to. Alle negative tanker blev dog pakket sammen ved første mundfuld, idet kaninen var saftig og velsmagende, selvom gnocchien var en anelse for blød efter min smag.Herefter var der secondi, som bestod af 2 skiver porchetta med salat og grillede peberfrugt. Hertil kan jeg kun sige uhm! Igen synede tallerkenen ikke af meget, men smag og sammensætning var lige som den skulle være, og da sidste bid var spist var jeg mere end mæt.
Vinen var sommerlig og prikkende. To af os delte en flaske Riesling, imens den sidste madveninde snuppede sig en flaskeøl. Med priser på henholdsvis 195 kroner og 20 kroner, var den samlede regning ganske rørende. 750 kroner for tre mætte kvinder, som derefter var klar til at kolde øl i den københavnske sensommeraften.Spiseri trak stikket hjem og sluttede fint af ved at servere tre flotte stykker vandmelon sammen med den håndskrevne regning, og hvad jeg end havde af forbehold over lidt for mange damer samlet i et lille lokale med uens stole og tallerkener, var nu fejet tilside.

Det lille spisested er i min optik ikke oplagt til herremiddage, men som scenen for en fin, delikat tøseaften, kan jeg ikke komme på et bedre eller mere velsmagende alternativ.Spiseri
Griffenfeldtsgade 28
2200 København N
http://spiseri.dk/

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start