1.7.12

De hurtige bruchettaer

Et godt råd er altid at have tomater, mozzarella, hvidløg og brød i køkkenet. Derved kan der altid tilberedes en snack, når 6 mennesker pludselig kommer til middag en fredag aften. Hovedretten var heldigvis udelegeret til den lokale sushibiks, så jeg skulle blot koncentrere mig om de indledende snacks.Løsningen blev tre forskellige bruchettaer, som alle havde tomat og hvidløg som udgangspunkt. Herud fra var der varianter med chorizopølse, gedeost og pesto.

Basis ingredienser:
Brød
Tomater
Hvidløg
Mozzarella
Olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Sæt ovnen på 200 grader og sæt en rist klar på køkkenbordet. Skær brødskiverne så tyndt så muligt. Derved bliver brødstykkerne nemmere sprøde. Brug en rist istedet for en bageplade, så bruchettaerne ikke bliver bløde i bunden. Bagepapir på risten behøves ikke.

 Pil et fed hvidløg, skær det over og skrab alle brødstykkerne med hvidløget. Derved sætter hvidløgssmagen sig i brødet og sikrer en fyldig smag.

Hak tomaterne i tern, smid dem i en skål og tilføj en god sjat oliveolie, masser af salt og peber og et fed presset hvidløg.  Fordel tomaterne på brødet og tilføj hvad du synes passer. Det kan være pesto, pølse, cheddar,mozzarella, frisk basilikum, gedeost eller revet parmasan. Personligt kan jeg bedst lide at gedeosten kører solotur sammen med hvidløg, men lidt tomat kan sagtens tilføjes.

Hele idéen er, at det er kun din fantasi og dine smagsløg der sætter grænserne. Bruchettaerne skal have omkring 10 minutter i ovnen, og skal serveres så snart de kommer ud. Anret på et stort fad og dryp en smule olivenolie på inden servering. Dine gæster vil elske dig for det! Mine var i hvert fald glade...

Velbekomme!

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start