15.8.12

Banankage med chokoladestykker

Er en anelse hys over frugtstykker i kage, men denne banankage fra Nikolaj Kirks virkelig gode kogebog: Hverdagsmad, gør denne lidt sippede vane til skamme. Det gælder blot om at blende bananstykkerne fuldstændig til mos, så smagen fra frugten bliver genkendelig, men altså ikke konsistensen.Ingredienser:
6 æg
350 gr. sukker
1 vaniljestang
200 gr. smeltet smør
250 gr. hvedemel
1. tsk. bagepulver
7-8 modne bananer
1 plade kogechokolade

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 180 grader. Varm en kasserolle op, og smelt smørret ved svag varme. Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en fin og luftig masse. Når smørret er smeltet, tilføjes det under omrøring. Tilføj mel og bagepulver lidt af gangen. Mos bananer med en stavblender, så alle klumper bliver helt elimineret. Tilføj bananmosen til kageblandningen med en dejskraber, så den blidt vendes i. Hakket chokoladen i mindre stykker og tilføj den i blandningen.
Smør et ildfast fad eller beklæd det med bagepapir, så det dækker. Hæld dejen i fadet og sæt det i ovnen. Kagen skal bages cirka 45-55 minutter.

Bonusinfo: Kagen er i dagens andledning en fødselsdage. Mit store madidol Julia Child ville i dag være fyldt 100 år. Og kan det fejres på anden måde end med hjemmebag?!  

Etiketter:

1 kommentarer:

Klokken 12. november 2014 kl. 21.36 , Blogger Andreas Hein sagde ...

Man kan sagtens tilføje nødder også sammen med chokolade :) Altid 2:1 i chokoladens favør i min verden :)

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start