Blomkålsmos med chili
Engang imellem er hverken tiden eller humøret til det store i køkkenet. Jeg er dog meget svær at spise af med kold mad til aften. Denne varme blomkålsmos med et spark af chili er derfor den perfekte løsning. Spis den til ristet brød.
Ingredienser:
1 blomkålshoved
1 grøn frisk chili
2 fed hvidløg
Olivenolie
Salt og peber
Sådan gør du:
Sæt en gryde vand over og skyl blomkålen. Del den i lige store stykker og smid den i gryden når vandet koger. Blomkålen må kun koge et kort stykke tid. Hvis den koger for længe, bliver den for vandet og da den alligevel skal blendes, kan du snildt mose den færdig med blenderen. En mulighed er også at dampe blomkålen i si over gryden. Du bestemmer.
Når blomkålen er blevet til mos, tilføjes det pressede hvidløg, det finthakkede chili og salt og peber. Sidstnævnte skal der bruges en del af, da den mosede blomkål ikke afgiver meget smag i sig selv. Afslut med et skvæt olivenolie efter smag.
Skal spises med det samme på ristet brød (rugbrød eller lyst) og komplimenters ganske godt med en kop stærk sort te.
Velbekomme!
0 kommentarer:
Send en kommentar
Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]
<< Start