6.10.12

Pasta med svinekød og frisk rosmarin

Kom i tanke om denne pastaret, da jeg forleden stod og nedstirrede tre små svinekoteletter i det halvtømme køleskab. Hvad i alverden skulle jeg stille op med dem, eftersom begge grøntsagsskuffer var tomme? Min hjerne stod helt stille, indtil jeg spottede en kvart piskefløde, 5 halvtrætte champignons og et par kviste rosmarin. En pakke pasta gjorde udslaget - pasta med svinekød og rosmarin. Madkrise afværget. Igen.


Ingredienser: (2 personer)
400 gr. svinekød (strimlet eller i koteletter)
1 pakke champignon
1 løg
2 fed hvidløg
1 kvart piskefløde
1 bundt frisk rosmarin
1 pakke pasta
Salt og peber
Citron

Sådan gør du:
Steg svinekoteletterne på panden i en blanding af lidt olivenolie og smør. Krydr begge sider med salt og peber. De skal cirka have 3 minutter på hver side. Sæt kødet til side under et stykke staniol, når det er færdigstegt. Sæt en gryde over til pastaen, og tilføj godt med salt, når vandet koger.

Lad endelig være med at skylle stegepanden, men hold varmen kørende. Smid det finthakkede løg og hvidløg på panden og lad det stege i fedtresterne. Har du en sjat hvidvin i køleskabet, så hæld det endelig ud over. Væden på panden vil bruse op, når alkoholen fra hvidvinen rammer den varme flade, men det giver en skøn smag til saucen. Steg herefter de kvartskårende champignoner, og tilføj fløden når champignonerne har fået den rette konsistens. Tilføj et bundt af den friske rosmarin, salt, peber og en smule citronsaft og lad saucen kog op, så fløden bliver tyk.

Når fløden og smagen har sat sig skæres svinekødet i tynde skrimler og tilføjes saucen. Når pastaen er kogt hældes vandet fra og pastaen smides tilbage i gryden. Her tilføjes saucen med svinekødet. Låg på og ryst gryden, så det hele bliver blandet. Fjern stænglerne fra rosmarinen og server og spis med det samme. Hvis livvidden er til det, så skader et drys frisk parmasan på ingen måde!

Velbekomme!

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start