13.11.12

Svinekød med rød chili og grønne bønner

Har her til aften bikset en af mine absolutte yndlings thairetter sammen. Har på fornemmelsen at jeg ofte kommer til at indlede med netop den sætning, men jeg har virkelig mange yndlingsretter. Det er vel essencen af at være et madøre og en madblogger...Retten består af få, men dejlige ingredienser: hakket svinekød, grønne bønner, frisk rød chili og ris holdt sammen af hvidløg og fiskesovs. Tricket er at stege svinekødet i seperate portioner, så det under ingen omstændigheder kommer til at koge. Det samme gælder for de grønne bønner. De skal steges på en pande for sig, før de blandes sammen med det stegte svinekød.

Ingredienser: (4 personer)
1kg hakket svinekød
1 stor pose grønne bønner
2 røde friske chili
5 fed hvidløg
2 spsk. sukker
2-3 spsk. fiskesauce
Sesamolie.

Supplement:
4 æg
Chili
Frisk koriander
Lime.

Sådan gør du:
Afmål ris til 4 personer og sæt en gryde vand på blusset. Steg svinekødet over flere omgang på en pande med en smule sesamolie. Hak hvidløg og chili fint og lad det stege sammen med den samlede portion svinekød i de sidste minutter af stegningen. Tilføj sukkeret og fiskesauce og lad det stege sammen med kødet. Det tager et par minutter før smagen sætter sig, så vent lidt med at tilføje ekstra fishsauce før du har smagt igen. Sæt kødet til side.
Skyl bønnerne og knæk enderne af. Knæk hver bønne i to og steg hele bunken på en tør og varm pande i et par minutter. Bland det stegte svinekød med bønnerne. Server straks med ris som tilbehør. Som et ekstra lille pift, kan du lave en omelet af 4 æg med en smule finthakket chili og frisk koriander. Steg den ved lavt blus og skær den i strimler og læg strimlerne ovenpå risen.

Velbekomme!

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start