19.12.12

Coleslaw

Inden juledagene sætter ind med and, sovs, kartofler, vin og fyldte chokolader er det måske en meget god idé at fylde grøntsagsdepoterne op. Jeg kan engang imellem godt få stor trang til råvarer der knaser, og her er hvidkålen virkelig en ven. Tilbehøret til de store burgere i går blev derfor en stor portion coleslaw.Fyr godt op under krydderierne i den tilhørende dressing. Denne version er ikke sød, som den oftes er i USA. Så forvent styrke istedet for sødme. Og husk endelig at lade den færdige coleslaw trække en time eller to inden servering, så smagen kan sætte sig på kål og gulerodsstykkerne.

Ingredienser: (4 personer)
300 gr. hvidkål
150 gr. gulerødder.

Dressing:
1 dl. mayonnaise
2 dl. cremefraiche
Saften af en 1/2 citron
1 tsk. stødt spidskommen
1. tsk. stødt korriander
Salt og peber.

Sådan gør du:
Skyl hvidkål og gulerødder og snit begge dele fint. Resultatet bliver bedst hvis du bruger et mandolinjern, men du sagtens bruge en stor og skarp køkkenkniv. (Det gør jeg!) Smid det snittede hvidkål og snittede gulerødder i en stor skål.

Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag til. En smule tabasco kan også gøre underværker, hvis du ønsker lidt mere bid. Fordel dressingen over de snittede grøntsagerne og vend det hele sammen med fingerne. Det går hurtigere og fordeler dressingen nemmere, end hvis du bruger salatbestikket.Spises til store, saftigere burgere eller små delikate slidere. (Se mini burger på meget stor tallerken!).

Velbekomme!

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start