16.2.12

Tærte med kylling og asparges

Da jeg umuligt kan trumfe tarteletter med høns og asparges igennem på ugentlig basis - ville ellers gerne, idet det jo smager frygteligt godt - har jeg fundet en smutvej, der smager lidt af det samme. Eller faktisk meget af det samme: hjemmelavet tærte med kylling og asparges. Samme smag, samme knas og samme farver, men blot meget nemmere at servere en grøn salat til. Og så er der noget überhyggeligt ved at bage sin egen tærte.Derudover kan fyldet jo sammensættes på hundrede forskellige måder, så det er faktisk kun din fantasi og indholdet af dit køleskab, der sætter grænsen.

Sådan gør du: tærtedej
150 gr. hvedemel
1/2 tsk. salt
75 gr. smør
1 æggeblomme
2 spsk. koldt vand

Bland mel og salt i en skål og fordel smørret i mindre klumper. Rør smørret ud i melet og tilsæt æg og vand. Saml dejen med hænderne og rul den tilsidst til en kugle, som stilles i køleskabet en times tid. Gerne overdækket.

Sådan gør du: fyld
Steg et kyllingebryst på panden i lidt olie og krydr godt med salt og peber og frisk rosmarin - hvis du har det. Når kødet er stegt, kan det stilles tilside. Snup en skål og slå 2 æg ud. Pisk dem godt sammen med 1 dl. mælk eller fløde og tilføj rigeligt med salt og peber. Tag en klump mozerella og bryd den i mindre stykker og tilføj den til æggemassen. Riv frisk muskantnød i massen og rører godt rundt.

Når kyllingekødet er kølet af skal det skæres i skiver og derefter i mindre stykker igen. Tag et glas hvide asparges, hæld vandet fra og skær dem ligeledes i mindre stykker.

Sådan gør du: at samle tærten 
Når dejen har stået i køleskabet i cirka 1 time rulles den ud på det meldryssede køkkenbord. Når dejen har den ønskede form og størrelse lægger skal den lægges i et ildfaste fad og kanterne skæres til. Det er ingen skam at lappe her og der med dejen! Stik et par huller i bunden med en gaffel, og sæt faddet i ovnen. Dejen skal forbages i cirka 10 minutter ved 200 grader.

Når tærten er blevet forbagt, er den klar til fyldet. Smid derfor hele ægge/mozarellamassen i tærten og tilføj kyllingekødet og aspargesstykkerne. Tilføj gerne et ekstra drys peber. Bag den i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter. Serveres varm med en grøn salat som tilbehør.

Velbekomme!

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start