14.2.12

Hjemmelavet Fish n´Chips

Min madmand er udover pizza og brødbagning, lidt af en ørn når det kommer til fritter og friture. Kan derfor på ingen måde tage æren for følgende opskrift, men da jeg har set med på sidelinjen et par gange, så ved jeg godt hvordan det foregår.

Fish n´Chips er jo ikke noget der skal laves hveranden uge med tanke på taljemål og helbred, men når det skal, så skal det gøres ordentligt. Hellere sjældent, men godt! Derudover er den en yderst hyggelig vinterspise, som samtidig kan tage toppen af andendagstømmermændene...Sådan gør du:
Tag fisken ud af køleskabet og dyp den tør med et stykke køkkenrulle. Slå et æg ud på en tallerken og pisk det. Tag en anden tallerken og dæk den med en blanding af mel og raps og giv den en omgang salt og peber. Dyp dine fiskefiletter på begge sider først i æg, siden i mel og raspblandingen. Sæt fiskefiletterne tilside.

Vask en portion bagekartofler, men lad dem beholde skrælden på. Skær dem ud i stænger, som matcher dit mål for en drømmepomfrit. Hold orden ved komfuret og sæt en gryde olie til at koge. Når olien er varm nok smider du fritterne i. Lad dem blive i gryden til de er gyldenbrune og tag derefter op igen. Læg fritterne på en tallerken beklædt med køkkenrulle og lad dem dryppe af.

Smid herefter fiskefiletterne i frituregryden og lad dem stege til de gyldne og har fået en fin skorpe. Tag dem op og læg dem på en tallerken ligeleds beklædt med køkkenrulle, så de også kan få lidt af stegeolien af sig. Herefter er det fritternes tur til at komme i frituregryden en sidste gang. Ved at give dem to gange blive de ekstra sprøde og er dejlig varme, når de serveres sammen med fisken. Drys godt med salt.

Tilbehør: 
Som tidligere vist, er ærtemos virkelig nemt at lave, og smager skønt til kartofler. Blend en portion ærter sammen med et kvart fed hvidløg, en halv dl. olie og masser af salt, peber og citron. Server ærtemosen i skål ved siden af fritterne. Husk at have en avis klar til at servere i - hvis du er tryksværteforskrækket, så kan du lige lægge en serviet i bunden. Men det er nok mere olien, du skal være bange for i længden!

Velbekomme!

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start