23.1.12

Hjemmelavet chiliolie og Pimientos de Padrón

Begik en fejl ved tur til Barcelona. Var så forhippet på at rejse nemt og bekvemt at vi kun valgte at medbringe håndbaggage. Det var også nemt, men gav desværre ingen mulighed for at købe hverken vine eller olier med hjem. Istedet proppede vi tasken med chili.Jeg er meget glad for chili og bruger det meget i min madlavning. Både som friske, tørrede og i den chiliolie, som jeg selv laver. Det er supernemt at lave og meget billigere end at købe chiliolie i supermarkedet. Har netop lavet en portion af de hjembragte habanero chilier, som har både god styrke og varme.

Sådan laver du din egen chiliolie
Køb en pose små røde chilier næste gang du besøger din thaikøbmand. Hak chilierne helt småt og hæld dem i et lille glas (et rentgjort lille pestoglas eller lignende) og fyld det herefter med 80% almindelig madolie og 20% olivenolie. Årsagen til at mikse de to olier er, at hvis du brugen ren olivenolie bliver det færdige resultat al for harsk i smagen.

Skru låget godt på og sæt glasset i køleskabet. Allerede efter et par dage vil olien have taget smag af chilierne og du kan bruge den som pift i pastaretter eller dryppe den på den hjemmelavede pizza. Hvis det skal være rigtig stærkt, så skal du bare spise chilistykkerne også!

Når olien er ved at være brugt, skal du blot supplere med en ny portion olie i glassen. De "gamle" chilistykker lader du bare blive liggende. De kan sagtens levere smag til flere portioner endnu.

Pimientos de Padrón
Pimientos de Padrón er en klassiker på tapaskortet. De små grønne peber bliver stegt i olie og drysset med groft salt og spises som de er. Vi hjembragte en stor pose, og har spist dem som snack til flere måltider.

Smid dem i en skål og hæld godt med olie over og sæt dem i en forvarmet ovn på 250 grader i cirka 10 minutter. Drys med salt og server.

Etiketter:

2 kommentarer:

Klokken 23. januar 2012 kl. 15.58 , Blogger Apple sagde ...

Mums, mums, mums siger jeg bare :)

 
Klokken 24. januar 2012 kl. 08.05 , Blogger Miss Child sagde ...

Ja, du har fuldstændig ret! Det er virkelig mums! Har egentligt glemt at undersøge om det er muligt at købe de små grønne peber herhjemme. Har du stødt på dem?

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start