9.1.12

Quesadilla og ris med bønner og koriander

Brugte søndag aften på at lave mexikansk mad. Det var helt klart den menu der burde have stået på bordet 1. januar, men gejsten til at lave mad var ikke lige tilstede den dag for mit vedkommende. Det var den så igår. Og resultatet blev ret så godt!Generelt er jeg overhovedet ikke god til at freestyle når det kommer til mad. Jeg følger slavisk fremgangsmåden i en ret og tilføjer absolut kun nye ingredienser, når det drejer sig om noget jeg kan lave i søvne. Men selvom det mexikanske køkken ikke er det jeg er mest hjemme i, så var der åbenbart lidt af en daredevil i mig igår, da jeg eksperiementerede med risen til den syndigt gode quesadilla.

Sådan gør du: Ris med bønner og koriander
Sæt vand over til ris. Når vandet koger tilføjer du risene sammen med en knust bouillionterning. Når riserne er færdige tages de af varmen og køler af. Varm imens en pande og hak et løg og en håndfuld tomater i fine tern. Fjern kernerne fra tomaterne inden, så de er knapt så våde. Åben en dåse røde bønner og dræn dem for væde. (Endnu bedre er det, hvis du "selv laver" bønnerne ved at bruge dem fra pose, som skal stå i blød natten over. De har mere bid). Steg bønnerne sammen med løg og tomater på panden og tilføj de kogte ris. Smag til med salt og friskhakket koriander.
Sådan gør du: Quesadilla
Mariner kyllingefileter (1 pr. person) i olie, hvidløg, chili, citron, salt og peber. Kødet må meget gerne ligge natten over, men en time eller to gør også underværker. Steg kødet på panden ca. 7 -8 minutter til det er gennemstegt. Skær kødet i tynde skiver og sæt det til side. Riv en god portion rød cheddarost og hak et løg fint. En stor rød peber skæres i mundrette tern eller strimler. Snup en tortillia og læg fyld af kylling, løg, rød peber, cheddar og salsa (hvis du har noget i køleskabet) på den en halvdel. Cheddar fungere som bindemiddel i quesadillaen, så værd ikke fedtet med den. Drys med frisk koriander.

Fyr op under en stegepande og når den er varm lægges quesadillaen på panden. Du skal ikke bruge olie eller smør på panden,da quesadillaen skal steges tørt. Når den har taget farve og osten er begyndt at smelte, vippes den anden side over fyldet, så den bliver halvmåneformet og qesediliaen vendes om. Varm den ved middelvarme. Når du har vendt quesadillaen om er der plads til endnu en på panden, som kan steges færdig imens du/I spiser den første.
Qusadillaen spises med fingrerne som den er. Den kan også serveres i tynderne skiver for at kunne indtages mere feminint. En guacamole med massere af hvidløg er påkrævet tilbehør og en håndfuld nachos gør ingen skade.

Velbekomme!

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start