28.12.11

Mmmm, mazarinkage

Kunne ikke længere dy mig for at afprøve det tekniske vidunder: KitchenAid maskinen. Løsningen blev at bage en kage og jeg måtte derfor løsrive mig fra kogebogen og sofaen og ud af lejligheden for at opstøve den sidste rulle marcipan på Frederiksberg, hvilket heldigvis lykkedes.Lækker kogebog og røremaskine
Marcipanen er nemlig en vigtig ingrediens i den udvalgte opskrift: Mazarinkage efter Ceville Sofie Svenssons opskrift. Kagen indgår i hendes virkelig skønne kagebog: Sødt, sådan! 100 uimodståelige opskirfter på nemme kager og desserter, som jeg tidligere har rost. Og ja, kagen var meget nem at lave og med hjælp fra røremaskinen tog det under 10 minutter at bikse dejen sammen. Må ved samme lejlighed liige rose det tekniske vidunder. Knapper og håndtag er dejlige at røre ved, nemme at bruge og selv lyden af piskeristet der effektivt hvivler rundt lyder godt. Hvis du overvejer køb af køkkenmaskine vil jeg anbefale KitchenAid. Og grim er den jo ikke!

Sådan gør du:
Knus 60 gr. mandler så fint som muligt i blender sammen med 3 spsk. mel og stil det til side. Smid 200 gram marcipan fordelt i mindre stykker i en røreskål og tilføj 250 gr. sukker og rør rundt. Tilføj 250 gr. blødt smør sammen med mel og mandelblandingen. Lad massen blive rørt godt sammen. Tilføj 4 æg, et ad gangen, imens massen stadig bliver rørt rundt. Stop når dejen er tilpasset blandet.

Smør en springform og fordel dejen i formen. Sæt kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 50 minutter. Når kagen er færdigbagt og afkølet kan du pynte den enten med drysset flormelis eller et lag smeltet chokolade.  


Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start