8.12.11

Umami - en god julegave

Når man er et madøre som mig, går det ikke længere kun at tale og tænke om mad. Der skal også læses om mad. Her finder jeg stor nydelse i kogebøger og søndage går ofte med at drømme om kommende middagsretter. (Er stadig status for Julias kogebog, men jeg skal nok komme efter det). Men der er jo også mulighed for at forstå mere om smag og smagssammensætninger.

Af den årsag vil jeg gerne anbefale Umami. Gourmetaben & den femte smag. Bogen er skrevet af en kok og en videnskabsmand, som sammen har undersøgt hvad smag er for en størrelse og hvad det er der gør, at noget bare smager godt. Den er glimrende skrevet og lægger fundamentet hos enhver madenthusiast for at kunne bygge ovenpå en allerede eksisterende glæde for mad og derved udvide horisonten. En oplagt mulighed for at lægge andet end Suveræne salater under juletræet!



Umami. Gourmetaben & den femte smag. Forfattere: Ole G. Mouritsen & Klavs Styrbæk. Bogen er udgivet af Nyt Nordisk Forlag og koster 299,95.
 

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start