17.11.11

Griegos honningkage

En meget hyggelig og hurtig lavet kage er Marcus Griegos honningkage. Den kræver et par æg, mel, sukker, bagepulver og en god sjat honning. Det ekstra gode ved kage er, at den kan holde sig i dage uden at den bliver kedelig og tør. Og så smager den himmelsk med et lag smør på!



Sådan gør du: 
Del to æg i blomme og hvide. Pisk to hele æg med de to blommer og 250 gr. sukker. Når blanden er tyk, hæld da 125 gr. flydende honning i. Sigt 250 gr. hvedemel i sammen med 1 1/2 tsk. bagepulver og vend massen. Pisk de to hvider med lidt sukker til det bliver helt stift og vend det i dejen.

Hæld kagen i et ildfast fad, som er beklædt med bagepapir. Derved brænder kagen ikke på. Bag kagen i ovnen ved 150 grader (varmluft) i ca. en time.

Velbekomme!

PS: Opskriften stammer fra: "Marcus Grigo: Grigos hjemmebag - i tykke skiver og store mundfulde". Den er udgivet af Politikens Forlag og du kan købe den her: http://www.g.dk/bog/grigos-hjemmebag-markus-grigo_9788756796453



Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start