23.10.11

Salat Nicoise

Det er måske ikke lige årstiden for en salat nicoise, men der er noget med kombinationen af æg, tun, salat og rødløg som jeg íkke kan stå for. En ret der både gør noget for ganen og ikke mindst øjet.



I denne portion tilføjede jeg en håndfuld små kartofler kogt med skræl. Det sikrede at begge maver blev fulde og gav lidt ekstra tyngde til de grønne salatblade. Iøvrigt vil jeg anbefale at bruge tun i olie til salat nicoise, da det giver lidt ekstra til dressingen.

Sådan gør du: (2. pr.)
Skyl alle grøntsagerne og især salaten grundigt.
Riv salaten i mindre stykke og smid dem op i en velegnet skål til formålet.
Skær tomater og radisser i mundretter stykke.
Hak rødløg (eller forårsløg) og bland det hele rundt i skålen.
Åben 2 dåser tun og fordel tunen over salaten.
Skær de kogte æg i både (hvis du rigtig godt kan lide æg så beregn 2 æg pr. person.)
Skær de kogte kartofler i stykker.
Læg kartoflerne i salaten.
Hvis du kan lide sorte oliven, så kan du smide nogle på nu.
Bland dressingen over salaten og placerer tilsidst æggene.
Afslut med salt og peber.

Dressing:
1 dl. citronsaft
2. dl. olivenolie.
Du kan også tilføje en klat sennep, hvis du vil have en kraftigere smag.

Velbekomme!

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start