3.10.11

Længe leve chilien og Meyers relish!

Har desværre ikke haft tid til at lave så meget mad som jeg gerne vil, men i dag øjnede jeg lige chancen for at tilbringe lidt tid i køkkenet. Dagens menu: Pandestegt laks med stir fry bestående af spidskål, broccholi, gulerødder, forårsløg, hvidløg og massere af chili. Min nye favorit på middagsbordet. Skal fremover eksperimentere mere med stir fry...Meget hurtigt lavet
Retten er nem, yderst velsmagende og føles så sund, så sund. Og hvis du er glad for chili, så er det her du skal give los. Jeg brugte to tørrede thaichilier, som er nogle små spicy sager og som højst sandsynligt, vil drive en tåre eller tre frem hos en ikke trænet chilispiser. Til at balancere chilien og runde laksen af, lavede jeg derfor en dressing bestående af cremefraiche, citron, salt og peber. Vigtigste ingrediens: en ordentlig klat af Meyers rødløgs relish. Den giver dressingen en sødme, som står godt til den chilistærke stir fry.

Sådan gør du:
Hak hvidløg, chili, forårsløg, gulerødder, broccholi og spidskål (Gulerødderne er dog bedst i stænger) og stil det tilside. Opvarm wokken med olie og steg først hvidløg og chili. Det er vigtigt, at du ikke lader olien blive for varm, da det vil gøre hvidløgene sorte. Det er også vigtigt, at du smider en god sjat olie i wokken, da den skal dække alle grøntsagerne.

Smid spidskål og gulerødder i wokken og lad det stege et par minutter. Herefter kan du tilføje resten af grøntsagerne. Husk at vende grøntsagerne jævnligt, så de ikke brænder på. Smag til med salt, peber og citron. Stir fryen er klar, når du synes at grøntsagerne har det knas og bid som du foretrækker.Steg laksestykkerne på en pande. Gerne med en skive citron på toppen, som giver smag til kødet. Husk salt og peber.Bland dressingen og server. Du går ikke skuffet fra bordet.

Velbekomme!

PS: Meyers Rødløgs relish er en god smagsfikser at have i køleskabet. Prøv den!

Etiketter: , , , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start