4.9.11

En aften hos Jamie

London var ikke kun pie og custard. Bordet på Fifteen var bestilt i god tid, så vi ankom til restauranten lidt over halv ni i rolig forventning om at vores bord ventede på os. Og det var en temmelig vigtigt forventning at have på plads. Restauranten ligger nemlig på ingen måde centralt og kræver Northern Line til Old Town, hvis man da ikke vil tage en taxa.

Vel ankommet til restauranten kan man dog godt forstå valget af location. På en øde sidegade ligger restauranten i et gammelt pakhus, og lokker gæsterne nærmere med duften af mad og en varm belysning, der strømmer ud af vinduerne.Og den gode stemning fortsatte indenfor, hvor et meget smilende og imødekommende personale tog imod os.Interiøret var holdt i brun træ og stolene var designet af Arne. Hyggeligt, enkelt og meget genkendeligt. Da vi havde bestilt bord i restaurantens trattoria, var menuen meget enkel og første ret blev husets spækbræt med forskellig pølse, mozarella med chili, stegt fennikel og auberginer. Ud fra menukortet var spækbrættet beregnet til to personer, men vores meget søde tjener gjorde os opmærksomme på, at den snildt kunne mætte tre, hvilket hun fik fuldstændig ret i.

Hovedretten blev for mit vedkommende husets pasta: Ravioli med fyld af spidskål og grøn pesto på toppen. Meget simpelt og meget velsmagende. Til hovedretten delte vi en flaske italiensk vino.Desserten blev igen en deler, men denne gang kun for to. Chokoladebrownie med vaniljecreme. Velsmagende og chokoladetung, men desværre uden nogen form for nødder i, som jeg synes er et vigtigt supplement i den meget chokoladeholdige dessert. Espressoen havde præcis den crema den skulle have og var tilpas bitter.

Et besøg på Fifteen er hele turen til Old Town værd. Men den er turen værd, når man ser på det samlede produkt. For maden i sig selv er god, men ikke fantastisk. Det er historien om de unge utilpassede unge, som gennem Fifteen produktet har fået chancen for at blive gode til at lave mad, og derigennem være gode til at være dem selv. Og sammen med indretning, stemning og det imødekommende personale, er en middag på Fifteen en rigtig god oplevelse.

Du kan bestille bord på Fifteens hjemmeside: http://www.jamieoliver.com/fifteen-london/
   
  

1 kommentarer:

Klokken 6. september 2011 kl. 22.18 , Blogger SushiStegen sagde ...

Fiftteen er et skønt sted med en god historie. Jeg har været der to gange og maden har altid været fin. Jeg vil huske dit piested til mit næste Londonbesøg.

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start