1.9.11

Hjemmelavede forårsruller

Der skal være en første gang for alting og i tirsdags lærte jeg at lave forårsruller selv.
(For at være helt ærlig, så så jeg hvordan det blev gjort, men har nu fået øjnene op for hvor nemt det er.)



Selve forårsrulledejen var allerede lavet af Aarstiderne, men fyldte var helt op til køkkenholdet. Dagens kokke valgte, at blande hakket oksekød med svampe og tomat.
Du kan købe dejen til rullerne på Aarstidernes hjemmeside: http://www.aarstiderne.com/Ekstravarer/ForaarsrulledejKit.aspx

Rullerne fik følgeskab af en peanutbuttersauce, som virkelig tilføjede smag. Dertil en simpel grøn salat.

Opskrift på fyld:
Hakket oksekød
Porrer
Svampe
Tomatpure
En anelse hønsebouillion
Soya
Chili
Salt og peber

Rå spidskål
Tomater

To do:
Ovenstående hakkes og steges på pande. Når ingredienserne er blandet sammen, stegt efter rette forhold og smagt til, er fyldet klar til at blive lagt på forårsrulledejen. Her blandes det stegte fyld med friske råvarer såsom spidskål og hakket tomater. Husk at fjerne kernerne i tomaterne først. Spidskålen og den rå tomat tilføjes for at skabe mere bid, og må ikke gøre fyldet vådt.

Fyldet, både stegt og råt, placeres ca. 1/3 inde på den flade forårsrulledej. På den måde er det nemmere at rulle og lukke sammen. Rullerne sættes på en bageplade og pensles med lidt smeltet smør for at give rullerne en brun overflade, der samtidig knaser ved første bid!

Forårsullerne skal stå i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader.



Peanutbutter sauce:

2 dl. peanutbutter
1dl. grøntsagsbuillion
2-4 fed. knust hvidløg
3 tsk. revet ingefær
3 spsk. soya
Tabasco og sukker tilføjes efter behov. Til slut tilsættes lidt vand for at afstemme saucens tykkelse.

Velbekomme!  

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start