12.8.11

Oh my God...

Har spist det mest syndige måltid kreeret af den største madenthusiast og Julia Child fan jeg kender. Kort sagt: hun kan lave mad. Menuen var Julias og vinen var fransk. Retten er ikke for de fedtforskrækkede og bør helst nydes i selskab med ægte madører. "Oeufs en croustades a la bearnaise" består af et ristet stykke brød, hvorpå fløderistede champignons med rund hånd er blevet fordelt. Ovenpå svampene placeres nænsomt et pocheret æg, hvorpå den hjemmerørte bearnaise hældes over. Ligeledes med rund hånd. Mesterværket krones med hakket persille og lidt salt og peber. Serveres med en grøn salat der blot er blevet vendt i olivenolie, salt, peber og en anelse citron.

Retten stammer fra Julia Childs mesterværk: "Mastering the Art of French Cooking" fra 1961. En kogebog som, jeg med skam må indrømme, ikke findes i min ellers store samling. Snarlig madtur til London vil rette op på denne fejl.

Middagen sluttede, om muligt, ved at niveauet lige blevet sat endnu et tak op. Hjemmelavet nougatis med pistaciekrokant. Behøver jeg at sige mere?0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start