27.8.11

Marcus Griego citronkage

Jeg har et blødt punkt for kogebøger og et blødt punkt for kager, så Marcus Griegos: "Griegos hjemmebag - i tykke skiver og store mundfulde" er en bog helt efter mit hoved.



Den skiller - men ingen panik
Valget faldt på citronmånen på side 59. Gik en lille smule i panik da massen med smør og flormelis nærmest med det samme begyndte at skille, da jeg tilføjede det første af de fem æg som kagen kræver. Selvom jeg kun forsigtigt vendte massen om æggene, blev resultatet noget klumpet. Men frygt ej - så snart du tilføjer det sigtede hvedemel med bagepulver og rør det godt igennem, så bliver dejen så silkeblød og fin. Så hvis det samme sker for dig, skal du først gå i panik, hvis den ikke glatter sig ud med melet!



Den hvide glasur bestående af flormelis, æggehvide og citronsaft fuldender bagværket. Den meget hvide og tykke glasur er faktisk ikke til at stå for og giver lige det ekstra pift af citron.

Oplagt "bagekage" vejr
Så hvis det også regner i morgen, er søndagen ganske oplagt til en nybagt kage og en kop the. Vil varmt anbefale at købe bøgen, men hvis du liiige vil teste en enkelt kage inden køb, så kan du finde citronmånen her: http://viskalspise.dk/opskrifter/kager-desserter/grigos-citronmaaner.html



 

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start