4.12.11

Spaghetti meatballs

Denne ret har i et par år været en af mine absolutte favoritter, men nu er den faktisk gået hen og blevet favoritten. Efter at min kæreste og jeg var i N.Y. i foråret og spiste fantastisk pizza hos Lombardi´s Pizza (lad dig endelig ikke afskrække af reproduktionen af Mona Lisa på væggen) er retten nemlig blevet endnu bedre. Pizzaen på Lombardi's var toppet af med meatballs, der var proppet med fennikelfrø og siden har det været fast ingrediens i de hjemmelavede.Hvis du har tid til at farsen kan stå en halv times tid i køleskabet inden du tager stegepanden frem, får smagen virkelig mulighed for at sætte sig.

Sådan gør du: (til 2 personer)

Meatballs
500 gr. hakket svinekød
2 skiver afskorpet franskebrød eller toast brød
1 dl. mælk
1 æg
75 gr. friskrevet parmasanost
2 spsk hakket bredbladet persille eller basilikum
2 fed presset hvidløg
1 spsk. fennikelfrø
Salt og peber.

Tomatsauce
3 fed presset hvidløg
2 dåser flåede tomater
1 spsk balsamico eddike
1 tsk. sukker (mere eller mindre efter smag)
Revet citronskal af en 1/2 citron
Salt og peber.

Pluk franskbrødet i små stykker og læg det i en skål og hæld mælken over. På den måde bliver brødet opløst, så der ikke kommer brødklumper i kødet. Persille (eller basilikum) og hvidløg kommes i samme skål efter hakning. Parmasanosten rives henover og ægget tilføjes. Tilføj det hakkede svinekød. Smid fennikelfrøene i en morter og bank dem til pulver. Tilføj dem til skålen sammen med salt og peber. Brug hånden til at røre massen sammen. Det går hurtigere end ved brug af en træske. Lad farsen stå i en halv time i køleskabet.

Når du er klar til at stege meatballs, er det en god idé at forme dem, før du tænder for panden. På den måde får de samme stegetid i modsætning til hvis du former dem og sætter dem på panden efterhånden som du laver dem. De skal ikke være større, end at du kan tage en i en mundfuld sammen med lidt pasta og tomatsaucen. Sæt vand over til pastaen og husk først at tilføje saltet når vandet koger. 

Når du har stegt dine meatballs, så lad dem stå på en tallerken og sætte sig. Lad endelig være med at rense panden men lav tomatsaucen i den. På den måde får du alt det smagfulde stegefedt med i saucen. Tilføj en smule olie, hvis det er nødvendigt og smid de pressede hvidløg på. De må ikke blive sorte. Åbn de 2 dåser med hakkede tomater og hæld dem begge på panden. Du må gerne have fuld blus på nu, så tomaterne kan blive brændt af. Tilføj herefter balsamico, sukker, hakket basilikum og salt og peber. Når du har smagt til og tilføjet hvad den eventuelt måtte mangle i smag, tilføjer du tilsidst den revne citronskal. Citronen løfter smagen i tomatsaucen, men den må ikke koge med for længe, da den godt kan kamme over og istedet gør retten bitter. Til allersidst tilføjer du meatballs og lader dem simre med et par minutter.

Velbekomme!

Lombardi's pizza: http://www.firstpizza.com/
0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start