27.11.11

Skøn kartoffelporresuppe

Aftensmaden igår (og i aften) var en stor portion kartoffelporresuppe. Med ristede stykker bacon og persille strøget over og lunt brød som tilbehør, er denne suppe en sikker vinder når kulden sætter ind og mørket falder på. Jeg smagte suppen hos min meget madkompetente veninde for nogle uger siden, og jeg har set frem til at lave den selv. Den blev næsten lige så god som hendes...Sådan gør du: (Til 6 personer)

Skræl 2 kilo kartofler og skær dem i tern. Rens 1 kilo porre, skær dem i ringe og læg dem i en stor skål med vand. På den måde sikrer du dig, at porrerne bliver renset for al jord, idet det vil falde mod skålens bund. Hæld porrerne igennem en sigte og skyl dem.

Blancher kartofler og porre i en stor gryde med massere af olivenolie. Sørg for at hele massen varmes igennem. Tilføj 2 1/2 liter vand til gryden og skru helt op for blusset. Når kartofler og porre koger, tilføj en spsk havsalt og skru derefter ned for blusset. Supper skal nu simre i cirka 30 minutter under låg.

Når kartofler og porre er møre skal du slukke for blusset. Tag derefter din stavblender og mos grøntsagerne til alle stykker er forsvundet, og suppen har fået en cremet konsistens. Tilføj herefter ud fra smag og lyst piskefløde og tænd for blusset igen. Her er det vigtigt, at du smager suppen til med en masse havsalt og peber. Og der skal meget peber til!

Steg baconet sprødt og lad det herefter trække på et stykke køkkenrulle. Du kan her tilføje stegefedet fra panden til suppen, hvis du vil give den et ekstra pift.

Server i forvarmede skåle med bacon, hakket persille og et skvæt olivenolie på toppen. - velbekomme!

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start