20.11.11

Det tjekkede æg

Der er noget med søndag og morgenmad, som passer utroligt godt sammen. Det hele må godt gå lidt længsommere, og man behøver ikke at høvle havregryn i hovedet stående ved køkkenbordet.

Det tjekkede æg er spejlæg på en fiks måde. Samtidig får du også spist det sidste af det måske lettere tørre franskbrød du har liggende og som du ikke helt ved hvad du skal stille op med. Har lige selv sat tænderne i det tjekkede æg her til morgen. Du kan også nå det...



Sådan gør du:
Skær en skive franskbrød - gerne en tyk skive.
Varm en pande og smid en klat smør på.
Tag et glas eller en cylinderform og udstik et hul i brødet.
Når panden er varm lægges brødskiven på panden.
Når brødet har taget en smule farve på stegesiden, slå da et æg ud og placerer det i hullet. Brød med æg skal af panden når ægget er færdigt.

Hvis du gerne vil have brødet stegt på begge sider, kan du enten stege den ene side først og vende brødet inden du placerer ægget, eller du kan vende brødet med ægget i og dermed også få ægget stegt på begge sider. Hvis du vælger sidste løsning vil blommen løbe ud som i et blødkogt æg, når du bryder igennem brødet med kniven. Uhmmm.

Server med salt og peber og en klat ketchup - Velbekomme!

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start