7.12.11

Kylling i kanel og spinat med fuldkornsris - version 2

Kunne ikke slippe tanken om en mere spicy version af gårdsdagens kylling i kanel. Kastede mig derfor over at lave retten igen i går aftes - nu med massere af krydderier, fløde og rigeligt med smør.  Denne udgave blev mere cremet, mere stærk og rund i smagen og meget lig den version som Bindia laver, og som jeg VIRKELIG godt kan lide. Grøntsagsboullion er selvfølgelig knapt så kalorieholdigt som fløde, men jeg lever efter reglen: hellere lidt, men rigtig godt. Og er du til cremet, fyldig indisk mad, så bliver du ikke skuffet...

Sådan gør du:
Sæt blus under wokken og smid en god klat smør og en sjat olie i. Smid kyllingelår eller en parteret kylling i wokken sammen med to store rødløg i både, tre fed hakkede hvidløg, en knold revet ingefær, chilipulver, stødt koriander, stødt spidskommen, en kanelstang og salt og peber. Kyllingen kan sagtens bære en spsk af både spidskommen og koriander. Skru ned for varmen og lad kyllingen simre under låg i cirka 45 minutter. Sæt vand over til ris.

Åbn en pose frossen spinat (450 gr.) Spinaten skal være tøet og rørt igennem med en gaffel. Når kyllingen er gennemstegt tilføjer du spinaten. Lad den blive varmet igennem og sørg for at det meste af væden damper af. Herefter tilsætter du en kvart piskefløde og gerne lidt mere spidskommen, koriander, salt og peber. Spinaten kan nemlig godt snuppe noget at smaget når den kommer i retten. Lad fløden koge op og pres en halv citron udover. Smag til en sidste gang og server med ris og naanbrød til.

Velbekomme!

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start