12.12.11

Den moste aubergine

Som en variant til julemaden kan det være godt med hvidløg, citron og massere af salt og peber. Har efteråret igennem været meget glad for at lave most aubergine til alt fra frikadeller til couscous og svinemørbrad. Det er supernemt og giver en smagfuld fedme til både kød og grøntsager og giver et skønt pift i enhver grøn salat.Sådan gør du:
Skær auberginen i skiver af en halv centimeters tykkelse og læg skiverne på et skærebræt. Strøg skiverne med groft salt og lad dem ligge i halv times tid. Når de har ligget med salt på vil væden fra auberginen trænge frem. Det er den som nu, sammen med saltet, skal skylles væk. Dup skiverne tørre med et stykke køkkenrulle.

Opvarm en pande og hæld en god sjat olivenolie på. Steg auberginerne møre ved middel varme. De må meget gerne gerne tage farve, men de må ikke stege under høj varme, da det blot vil branke dem. Det tager cirka 15-20 minutter før aubergineskiverne er møre og kan tages af. Husk at vende dem undervejs.

Lad skiverne køle af på skærebrættet og drys et godt lag salt over. Når de er kølige nok til at du kan røre dem med fingrerne skal du skære dem i små stykker. Det er kun ekstra godt hvis de smuldrer og bliver most. Så har de den rette konsistens. Tilføj 1-2 fed presset hvidløg, saften af en halv citron og salt og peber. Mos det hele godt sammen med fingrerne og server i en pæn skål. Smager også drøngodt på et stykke hårdt ristet brød som en lille prædinner snack!

Velbekomme!

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start