17.5.12

Minilagkage á la Miss Child

Fridagen var netop inden for rækkevidde, da jeg strøg i Irma og forsynede mig med lagkagebunde, hindbær, fløde og lemon curd. Vil gerne indrømme, at jeg nok burde have lavet lagkagebundene selv, men jeg kunne næsten ikke vente på at ingredienserne først skulle blandes, bundene skulle bages og afkøle. Det var jo nu der skulle bygges og pyntes!Ingen frugtstykker - tak!
Jeg har altid haft et svagt punkt for lagkagebunde. Så er det sagt. Til enhver børnefødselsdag med lagkage på bordet, handlede det altid om at komme udenom eventuelle banan- eller jordbærstykker, og ramme den perfekte bid, hvor det var en skøn blanding af lagkagebund, kagecreme, marmelade og glasur der ramte min mund. Ingredienserne er derfor valgt ud fra denne barnedrøm af en lagkage.


Ingredienser: (til 4 minilagkager)
En pakke lagkagebunde
En kvart piskefløde
200 gr. hindbær eller et glas marmelade
Et glas lemon curd. (Bare rolig - du kun en 1/4 af glasset)
Flormelis til glasur
Citronskal (valgfrit)

Sådan gør du: 
Fordel lagkagebundene på køkkenbordet og udstik minilagkagebundene med en rund udstikker. 4 bunde pr. minilagkage. Smør de tre af dem med et pænt lag lemon curd. Pisk fløden til flødeskum. Den må ikke piskes for hårdt, idet der skal en spsk. lemon curd i flødeskummen, inden den er helt færdig. Tilføj en smule revet citronskal og rør det sidste ved håndkraft.

Tag 200 gram hindbær (frosne eller friske), læg dem i en kasserolle med en smule vand og sukker og kog dem ved svag varme til mos. Du kan selvfølgelig også bruge en god hindbærmarmelade. Stil mosen til afkøling.Så skal der bygges
Nu skal minilagkagen samles, og det er nu, at det bliver rigtig sjovt! Sæt en lagkagebund med lemoncurd på et serveringsfad og læg den mængde flødeskum på, som du finder passende. Dog ikke alt for meget - så vælter kagen. Læg derefter en portion hindbærmos på flødeskummet og luk med en lagkagebund.

Giv kagen en let pres. På den måde sikrer du, at skum og hindbær bliver fordelt på hele fladen. Fortsæt med flødeskum, mos og bunde med lemon curd, til du har tre etager.På den fjerde og sidste bund skal der ikke flødeskum, men glasur. Hvis du, ligesom mig virkelig godt kan lide lemon curd, kan du med fordel, blandt en skefuld i glasuren, så den også får et bid af citron. Den afbalancerer ret godt den fede flødeskum.

Når glasuren er størknet, kan du pynte med flødeskumstoppe og et friskt hindbær. Dæk siderne med den sidste rest flødeskum, så minilagkagerne bliver hvide hele vejen rundt.
Minilagkagerne har godt af at stå på køl en time eller to inden servering og smager virkelig godt sammen med en kop kaffe.

Velbekomme! 

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start