22.5.12

Den sicilianske auberginelasagne

Inspireret af gastros marts nummer med temaet "Mafia mad" kastede jeg mig i går ud i at lave Parmigiana di melanzane classica siciliana. Eller mere mundret: den sicilianske auberginelasagne. Den smager intet mindre end skønt, og dens fyld bestående hovedsageligt af aubergine, giver en mooshy tekstur som suppleres godt med et stort stykke italiensk brød.Retten tager lidt tid at lave, idet auberginerne både skal have taget vandet fra og frituresteges i solsikkeolie, så det er en oplagt søndagsret. Men er alle italienske retter ikke stort set det?!

Ingredienser: (4 personer - som tilbehør til kød)
2 stk. aubergine
3 spsk. hvedemel
2 kugler mozzarella
4-5 dl. solsikkekerneolie
2 løg
2 gulerødder
2 dåser flåede tomater
Frisk basilikum
Salt og peber
Friskrevet parmasan

Sådan gør du:
Vask auberginerne, skær dem i 1/2 cm. tykke skiver og fordel dem på et stort spækbræt hvor de drysses med salt for at trække vandet ud. Lad skiverne stå i ca. 30 minutter og skyl dem derefter for salt og dup dem tørre med et viskestykke eller køkkenrulle.
Imens auberginerne trækker vand kan du lave tomatsaucen. Smid de to løg og de to skrællede gulerødder i stavblenderen og blend dem i fine småstykker. Varm en gryde med en sjat olivenoile og steg løgene og gulerødderne. Når det er gennemstegt, tilføjes to dåser flåede tomater og en god omgang salt og peber. Tilføj en håndfuld friske hele basilikumsblade og lad tomatsaucen simre.Put melet på en tallerken og vend aubergineskiverne i melet på begge sider, og stil dem tilside. Find køkkenets største gryde med den tykkeste bund, og varm den op sammen med de 4-5 dl. solsikkekerneolie. Når olien syder, lægger du så mange auberginestykker i gryden der kan være, uden at de rører hinanden. Steg dem på begge sider til de er gyldenbrune og flotte. Tag auberginestykkerne op, og læg dem på køkkenrulle, så det overskydende olie suges fra.
Tag et stort ildfast fad og dæk bunden med et tyndt lag tomatsauce. Tag begge kugler mozzarella og skær dem i skiver. Læg herefter et lag af mozzarealla oven på tomatsaucen og placer derefter skiverne af friturestegte auberginer. Forsæt indtil du har tre lag og ikke har mere at bygge af. Det øverste lag skal bestå af tomatsauce med klatter af det sidste mozzarella, som du supplerer med et godt lag revet parmasan.Varm ovnen til 200 grader og sæt lasagnen ind i cirka 30 minutter. Server med en grøn salat, brød og et stykke kød efter eget valg. Meatballs, helstegt kylling eller....

Velbekomme!

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start