7.3.12

Tak Henrik Yde!

Kastede mig igår over det asiatiske køkken. Har efter to besøg på Ricemarket købt Henrik Ydes kogebog fra samme sted. Kunne godt se, at finanserne ikke holdt til ugentlige besøge for at få mit trang til oksekød i oystersauce stillet.

Heldigvis kan man for 229 kr. lære at mestre flere af retterne fra restauranten i "Opskrifter fra Ricemarket" og jeg strøg derfor forbi den asiatiske købmand på Istedgade, Vesterbro på vej hjem fra arbejde for at tanke op til aftenens projekt.Belæsset med thailandsk basillikum, ingefær og diverse olier og nudler til køkkenskuffen, kom jeg hjem og i gik igang. En anelse spændt på om det nu ville blive det samme som på Ricemarket.

Jeg kan kun sige: Tak Henrik Yde! Tak  fordi du gerne vil dele jeres signatur marinade med os dødelige for sølle 229 kr. Jeg lover, at jeg nok skal bestille bord på Ricemarket igen, men bare ikke lige foreløbig, fordi nu kan jeg faktisk selv lave retten, og tilmed så den smager ligeså skønt som jeres.Glæden og selvtilfredsheden ville faktisk ingen ende tage i det lille køkken igår. Udover at hele lejligheden duftede som et ægte thaikøkken, så smagte hver en bid lige så kraftfuldt og autentisk som på Ricemarket. Og er dit køkken udstyret med en stavblender, så tager det ingen tid at lave marinaden til oksekød i oystersauce.

Sådan gør du: (4 personer)
Skyl og skær en broccholi og en pakke champignon i mundrette stykker. Skær  600-700 gr. godt oksekød i tynde strimler og sæt alle tre ting tilside.

Skyl risen tre gange i koldt vand og lad dem stå i en skål med vand i. Sæt en gryde over med nok vand til at dække mængden af ris, og såsnart vandet koger hældes risene i. Husk også lidt salt. Lad dem koge op og skru derefter ned på laveste blus, og lad risen koge færdig under låg. Kogetiden forkortes ved, at de har stået i blød inden, så det plejer at være en god idé helt at slukke for blusset de sidste 10 minutter, og så lade dem blive helt færdige på eftervarmen.Find stavblenderen med beholder frem. Smid 6 fed hvidløg og en hel rød chili i beholderen. Tilføj 6 sorte peberkorn, omkring 50 gr. frisk ingefær og 2 dl. oystersauce, samt et halv bundt thaibasilikum og et skvat soja. Sæt låg på, klik stavblenderen på og blend til massen er fuldstændig opløst.Find wokken frem og tænd for blusset. Lad wokken varme op og smid da 1/2 dl. rapsolie på. Tilføj straks det fintstrimlede kød og steg det hurtigt ved høj varme i maksimum 2 minutter. Tilføj grøntsagerne og derefter marinaden. Lad det hele stege i 2 minutter yderligere og server.Det er super vigtigt, at du overholder den meget korte stegetid både for kød og grøntsager. Grøntsagerne må ikke blive bløde, men skal bevare deres bid. At kødet ikke må stege længere kræver, at du køber noget ordentligt kød. Et par bøffer eller medaljoner går fint til dette formål. Retten bliver ikke god, hvis du køber kød som er billigt, og som derfor skal stege længere. Så hellere lave oksekød med oystersauce færre gange, men ordentligt.

Server med ris og strø en hakket rød chili og en håndfuld basillikumblade over wokken som pynt.

Velbekomme!

Thailandsk Supermarked
Istedgade 134
1650 København V

"Opskrifter fra Ricemarket"
Af Henrik Yde
http://www.saxo.com/dk/item/henrik-yde-andersen-opskrifter-fra-ricemarket-by-henrik-yde-hardback.aspx

Etiketter: ,

2 kommentarer:

Klokken 7. marts 2012 kl. 10.24 , Blogger Kim Schulz sagde ...

Det lyder da som en fantastisk lækker marinade den der. Smager den meget at oyster sauce eller er det ok afbalanceret? Jeg er nemlig ikke så god til hverken fish eller oyster sauce smagen alene.

MVH
Kim Schulz
Grillkokkerier.dk

 
Klokken 7. marts 2012 kl. 11.31 , Blogger Miss Child sagde ...

Hej Kim!

Selvom du ikke er tosset med smagen af fishsauce eller oystersauce, så kan du roligt kaste dig ud i denne marinade. Det er nemlig hvidløg, chili og thaibasillikummen der indtager hovedrollerne. Især sidstnævnte er helt i top. Den giver den autentiske thaismag. Oystersaucen fungerer mere som sammenbinderen der sikrer, at der er væde nok til kødet og grøntsagerne.

God fornøjelse!

KH Miss Child

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start