6.3.12

Madkram Top 5: Pasta Arrabiata

Pasta er i min bog noget af det rareste og mest ukomplicerede jeg kan spise. Det er madens svar på et godt kram, når jeg mest har brug for det. Og samtidig kan det virkelig være en ven i nøden, idet en hurtigbikset pastaret sjældent kommer helt galt afsted. Lidt tomat, lidt olie og hvidløg og så er den klaret!Pasta Arrabiata er en af disse venner. Den er utrolig nem at lave, smager drøngodt og har et chilibid som frisker op på selv den kedeligste mandag. Og da vi altid har tomater og chili i køkkenet, så sparrede den mig tilmed for en indkøbstur i går.

Sådan gør du:
Hak tre fed hvidløg og to små tørrede chilier meget fint og smid det i en varm pande, hvor der er rigeligt med olivenolie. Lad det stege et minutstid uden at tage farve.

Hak en håndfuld tomater i små tern og smid dem på panden. Åbn en dåse flåede tomater og kom dem på panden sammen med de andre. Tilføj en spsk. tomatpuré. Tilføj en tsk. sukker, en spsk. citronsaft og en sjat balsamico og masser salt og peber. Lad tomatsaucen koge op og smag derefter til. Det er vigtigt, at chilismagen brager igennem, så det kan meget vel være, at der skal suppleres med endnu en tørret en af slagsen.Sæt vand over til pastaen og kog en portion rør. De passer godt til den tykke tomatsauce som sætter sig fast i rillerne. Skal det være ekstra godt, så køb De Cecco pasta. De har et godt bid og er ofte på tilbud i Irma.
Hæld vandet fra pastaen og kom det tilbage i gryden. Hæld tomatsaucen over pastaen, læg låget på og ryst gryden godt. Derved bliver al pastaen vendt i saucen og tomatsmagen kan sætte sig i rillerne.Server med frisk basilikum på toppen og friskhøvlet parmasan. Sidstnævnte er en smagssag, men jeg synes at det afrunder den stærke chilismag med et anstrøg af fedme.

Velbekomme!  

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start