17.3.12

Pomelosalat med citrongræs og grillede rejer

Så er vi tilbage til lovprisningen af Henrik Yde. Kastede mig i forgårs over endnu en ret fra Ricemarket kogebogen. Min første asiatiske ret nogensiden, som var uden ris.

Pomelosalat med citrongræs og grillede rejer. Igen er det saucen eller yamdressingen som gør hele forskellen. Massere af fishsauce og lime. Valgte dog at udskifte mynten med koriander, da jeg absolut kun bryder mig om mynte i drinks og ikke kan få nok af koriander.Sådan gør du: (2 pr.)
Skær skrællen af pomeloen og pil bådene nænsomt fra hinanden. Fordel stykker på yndig vis på to tallerkener eller et stort serveringsfad. Skær citrongræs i lange tynde strimler og fordel dem på samme vis. Pluk koriander og placerer med rund hånd. Tørsteg en håndfuld usaltede peanuts under svag varme og husk at ryste panden jævnligt. Når peanutsene er kølede skal de drysses med masser af salt og hakkes i småstykker.

Dressingen kan du lave i en morter. Slå et 1/2 fed hvidløg i stykker sammen med en tørret birdeye chili. Tilføj 3 spsk. sukker og mos det godt igennem. Når sukkeret er opløst så godt så muligt, tilføjes 3 spsk. limejuice (det svarer til 1 lime) og 3 spsk. fishsauce. Bland det hele godt, smag til og sæt det tilside.
Varm en grillpande op til den er rygende varm. De optøede eller friske tigerrejser skal være befriet for al skald og ligge klar ved siden af panden, smurt med en smule neutral olie. Ingen olie på selve panden. Når grillpanden ryger, smides rejerne på. De skal ikke have mere end et minuts tid på hver side til de fint lyserøde.Når rejerne er færdige placeres de dekorativt sammen med resten af anretningen, drysses gavmildt med de ristede peanuts og ekstra koriander. Smid hele yamdressingen over og server med en kold øl!

Velbekomme!     

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start