25.7.13

Skøn sommersardin

Jeg har et eller andet med sardiner. Kombiner den med ristet brød, lidt løg, salat og kartofler og der vil ske mirakler på din tallerken. Og mirakler det var præcis hvad der skete i går. Den fede lille fisk i forening med den rå løgsmag og de perfekt kogte kartofler. UHM.

Retten er både nem, hurtigt lavet og billig - selvom du gerne må bruge lidt ekstra når du vælger sardinerne.  (Jeg anbefaler det portugisiske mærke D'Henri IV, som findes i mange lækre smagsvarianter).



Ingredienser (1 person)
1 dåse sardiner
1 lille hoved romainesalat
1/2 baguette
1 lille rødløg
En håndfuld aspargeskartofler
Salatdressing (Olie, sennep, honning og balsamico)
Persille
En klat smør
Havsalt

Sådan gør du:
Skyl kartoflerne og sæt vand over til kogning.

Åbn dåsen med sardiner og hæld olien fra. Tjek at den lille rygrad i hver sardin er pillet ud. Hvis ikke, så gør det selv.

Skyl salaten, skær et lille rødløg i tynde ringe og bland en enkel salatdressing af olie, sennep, honning og balsamico.

Rist brødet. Hvis det er frisk baguette behøver brødet ikke ristning men kan bare flækkes. Fordel sardinerne på brødet og fordel løgringene. Hæld dressingen på salaten og tjek at kartoflerne har fået nok. Har de det, hældes vandet fra og de suppleres med en klat smør, persille og lidt havsalt.




Velbekomme! 

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start